Település:
Budapest, 21. kerület

Létrehozva:
2022-05-03 16:17:22


Csepel Galéria és Helytörténeti Gyűjtemény


A Csepel Galéria és Helytörténeti Gyűjtemény Budapest XXI. kerületében található.

A gyűjtemény több évtizedes múltra tekint vissza. Az elődök a 60-as évektől gyűjtötték a Csepel története szempontjából fontos anyagokat, Csepel emlékeit, a helyi érdekességeket; amelyeket 1985-től intézményesült formában (Csepel Galéria és Helytörténeti Gyűjtemény, a mai Szent Imre tér 3.) mutattak be az érdeklődőknek. A Gyűjteménynek 2005 óta a Királyerdei Művelődési Ház ad otthont. Az állandó kiállítás 2014-ben nyerte el mai formáját, február 28-ától „Csepel és a gyár története” címmel több, mint 300 m2-en mutatják be gyűjteményük legértékesebb, legérdekesebb darabjait. Az ott dolgozók az elődök munkájának továbbvitele mellett a XXI. század új kihívásainak is igyekeznek megfelelni.

Célkitűzésük a helyi ismeretek bővítése közérthető, szórakoztató formában; a hagyományosnak tekinthető múzeumi feladatok mellett nyitni szeretnének minden korosztály felé. Különböző tematikus rendezvényekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. Részt vesznek helyi és országos rendezvényeken, programsorozatokon is.

Állandó kiállításuk különlegességei: tapintható tárgyrekonstrukciók, régi csepeli térképek, archív filmhíradó részletek Csepelről (némafilm is!), élőképek, Csepel teherautó vezetőfülke, emlékérme készítése présgéppel és még sok minden más.

Állandó kiállításuk, aktuális programjaik ingyenesen látogathatóak.

Ha kedveli az időutazást, érdeklődik Csepel múltja iránt, vagy egyszerűen csak a kíváncsiság hajtja, látogasson el, és nézze meg a kiállítást!

 

 

Forrás:

csepelivaroskep.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »