Megújul a Ménesi úti campus

Kategória:
Helyi téma, Város hírei

Létrehozva:
2022-05-09 11:33:47

Cikk írója:
Kerület Hirdetője


Megújul a Ménesi úti campus


Az egykori Államigazgatási Főiskola zöld ablakos épülete 1978 óta nemcsak a Gellérthegy meghatározó színfoltja, de az egész kerület egyetemi életének fontos szereplője. A jó ideje üresen álló, a Corvinus Egyetemhez tartozó Ménesi úti Campus hamarosan újra megtelik élettel: az épületet tulajdonló alapítvány átfogó belső átalakításokat hajt végre, bővíti a tereket és a funkciókat.

A Corvinuson 2020 óta tervezik az egyetem új campusát, amely a tervek szerint 2023 őszén népesülhet be. A fejlesztés funkcióbővüléssel is jár: a cél egy Magyarországon kiemelkedő, technológia-intenzív, inspiráló terekből álló, jövőorientált campus létrehozása. Az ingatlan a Corvinus Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdona, amely a projekt koordinációjáért is felel, a campust hosszú távon az egyetem fogja használni. Barta Márton stratégiai vezető szerint az épület kiváló lehetőségeket nyújt ahhoz, hogy 21. századi tudásközponttá váljon. A jelenleg folyó átalakítások során közel 160 kollégiumi férőhelyet hoznak létre, 40-50 főt szolgálhatnak ki az olvasótermek, az oktatási tér 3100, a közösségi tér 1830, a kutatásfejlesztési tér 1130 négyzetméternyi területet foglal majd el.
A megújuló épületben a hagyományos tantermi oktatási funkciók mellett kreatív kooperációra alkalmas oktatási és kutatási terek is helyet kapnak. A számos közösségi, valamint sportolásra alkalmas helyiség mellett lesznek egyéni és csoportos tanulószobák is. A campus fontos új funkciója lesz az adattér, egy adatelemzési és adat-vizualizációs kreatív hub az adattudomány iránt érdeklődő hallgatók, oktatók, kutatók számára.
Az épület kivitelezésében is egyedülálló lesz a hazai felsőoktatásban, mert az igen ritkának számító LEED Gold fenntarthatósági minősítés kritériumai szerint fejlesztik. A helyi lakók szempontjait is megpróbálják figyelembe venni: Hernádi Zsolt, a Corvinus Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke személyesen egyeztetett László Imre polgármesterrel arról, hogyan lehet a munkálatokat a lehető legprobléma-mentesebbé tenni.

 

 

Forrás:

ujbuda.hu

Felső kép: jovocampusa.uni-corvinus.hu

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »